2D a 3D plotové panely - rozdíl, využití

2D i 3D plotové panely se využívají pro oplocení jak firemních objektů, tak (především v posledních letech) i rodinných domů a zahrad. Své využití si plotové panely najdou také ve vnitřních prostorech, a to nejčastěji při vymezení prostoru na skladech. 2D panely se často využívají jako oplocení pozemků, které obývá pes nebo jiná zvířata. Barevná škála plotových panelů je v podstatě nekonečná. Ve standardní nabídce zakoupíte zelené, pozinkované a antracitové plotové panely. Na míru si ale můžete nechat zhotovit i další libovolné barvy. Ne jednou jsme montovali modré nebo červené plotové panely jako oplocení vodních čističek, elektráren a dalších objektů.

Rozdíl mezi 2D a 3D plotovými panely

Hlavní rozdíl mezi 2D a 3D plotovými dílci, podle kterého od sebe tyto dva druhy oplocení na první pohled poznáte, jsou 3D prolisy na 3D plotových panelech. Díky těmto prolisům je 3D plotový panel více zpevněn. 2D plotové panely jsou dostatečně zpevněné zdvojenými vodorovnými dráty.

Rozdíl mezi 2D a 3D plotovými panely je také v jejich pevnosti. Právě díky zdvojeným drátům po celé ploše panelu jsou 2D plotové panely znatelně pevnější než 3D plotové panely. Tento fakt se odráží ale také na ceně. 2D plotové panely jsou dražší než 3D plotové panely.

2dvs3d-zmenseno

Zastínění do 2D a 3D plotový panelů

Pokud si chcete plot z plotových panelů zastínit, aby vám skrz něj nebylo vidět na pozemek, máte několik možností. Do 2D panelů se nejčastěji využívají stínící nebo ratanové pásy, které se montují vodorovně mezi jednotlivé dráty. Tyto pásy je možné nainstalovat i do 3D plotových panelů. Tam vám ale v místech prolisů vzniknou mezery, skrz které bude na pozemek vidět.

Do 3D plotových panelů jsou vyráběny plastové pásky, které se do panelů instalují svisle, díky čemuž vám nikde nebudou vznikat mezery.

Co mají 2D a 3D panely společné

2D i 3D plotové panely jsou z jedné strany zakončené ostny, které vznikají přesahem svislých drátů. Dle potřeby je možné panel postavit ostny nahoru i dolů. Panely se standardně nabízí ve výšce do 203 cm. Šířka panelů je vždy 250 cm. Panely je možné zkrátit nebo prodloužit (napojit k dalšímu). Jak se panely zkracují a prodlužují se dozvíte ZDE

Podívejte se na video níže, ve kterém jsou 2D i 3D plotové panely stručně popsány a představeny.

Prohlédněte si naše montáže oplocení (nejen) z 2D a 3D plotových panelů v naší FOTOGALERII REALIZACÍ a inspirujte se barvami a celkovým provedením i pro vaše oplocení.

Mohlo by vás také zajímat:

  • INSPIRUJTE SE: Nejhezčí oplocení | ZOBRAZIT 
  • Montáž oplocení pro psy (3D plotové panely a podhrabové desky) | ZOBRAZIT 
  • Moderní oplocení | ZOBRAZIT 
  • Stavba plotu na klíč | ZOBRAZIT 
  • Aktuální trendy v oplocení pro rok 2024 | ZOBRAZIT