Aktuální trendy v oplocení pro rok 2024

Stejně jako v dalších odvětvích, i v oblasti oplocení existují určité trendy a styly, které zkrátka frčí více než ostatní. Jaká oplocení si u nás zákazníci nechávají v posledních letech montovat nejčastěji?

WPC plotovky

Antracitové, hnědé, červenohnědé a šedé plotovky opravdu frčí. WPC plotovky jsou skvělé v tom, že existují v mnoha barvách, rozměrech a variantách, takže si vybere opravdu každý. Navíc je možné plotovky namontovat vodorovně i svisle a s různě širokými mezerami. Je možné je zkombinovat se ztraceným bedněním, s betonovými deskami i s dalším materiálem. Díky tomu si každý dokáže vytvořit oplocení přesně podle jeho představ. Možná díky tomu, že si oplocení z plotovek může vytvořit každý úplně odlišné, je právě tento materiál pro stavbu plotu tak oblíbený. Vytvoříte si tím jedinečný plot, který nemá jen tak každý. Takové oplocení skvěle vyzdvihne krásu celého vašeho pozemku.

Antracitové plotové panely

Plotové panely, ať už 2D nebo 3D, jsou decentní a minimalistické, což je v dnešní době obecně trendy napříč různými odvětvími. Plotové panely v antracitové barvě navíc působí více elegantně a moderně. Takto barevné panely velmi často montujeme okolo novostaveb. V případě, že si chcete na pozemku vytvořit soukromí, je možné mezi jednotlivými dráty v panelu proplést ratanové nebo stínící pásy do plotových panelů.

Plotové panely – Ploty Dobrý

Plotové panely – Ploty Dobrý

Plotové panely – Ploty Dobrý

Betonový plot grafit

Betonové ploty jsou populární už řádku let. Díky nim si totiž na svém pozemku dokážete vytvořit naprosté soukromí. U rušných silnic také oceníte, že vám pomáhají tlumit hluk a zabraňují prachu a větru. V posledních měsících čím dál tím častěji montujeme betonové ploty v barvě grafit. Grafitové betonové ploty, podobně jako antracitové plotové panely, působí více elegantně a moderně. K betonovým plotům si lidé také často staví betonové vyvýšené záhony, které je u nás možné zakoupit v totožných barvách, jako i betonové ploty.

Posuvné brány a dvoukřídlé brány s pohonem

V dnešní rychlé době je trendy vše, co vám dokáže jakkoliv ušetřit čas. A posuvné brány a brány s pohonem šetří nejen čas, ale kolikrát i námahu nebo třeba outfit a make-up. Představte si, že ráno spěcháte na důležitou schůzku, máte krásný outfit, nadělané vlasy, případně i perfektní make-up. Venku se zrovna žení všichni čerti a leje jako z konve. Vy vyjedete autem z garáže a nemusíte přes bahno na dvorku utíkat otevřít bránu (a následně ji zase zavřít, až s autem vyjedete). Vy totiž jen stisknete ovladač a brána se vám sama otevře a zavře. To není špatné, ne?

Ve spolupráci s naší kovovýrobou dokážeme zhotovit i namontovat brány v libovolných rozměrech a s libovolnou výplní.

Posuvná brána – Ploty Dobrý

Posuvná brána – Ploty Dobrý

Brána s pohonem – Ploty Dobrý

Tahokov

V poslední době velmi často montujeme oplocení, ve kterých alespoň částečně figuruje tahokov. Nejčastěji je použit jako výplň branek a bran, ale montujeme také přímo tahokovová pole. Asi vás nepřekvapí, že se nejčastěji jedná o barvu antracit. Tahokov díky svému zvlněnému povrchu působí velice luxusně. Skvěle doplňuje betonové ploty.

Gabiony

Gabionové koše a sítě vysypané kamenivem se v poslední době vyskytují ve velkém množství oplocení. A to ať už je oplocení přímo z gabionů, nebo jsou gabiony nakombinovány s jiným materiálem. Dodají zkrátka vašemu oplocení šmrnc a neobyčejný vzhled.

Oplocení z gabionu – Ploty Dobrý

Oplocení z gabionu – Ploty Dobrý

Oplocení z gabionu – Ploty Dobrý

Mohlo by vás také zajímat:

  • Co zasadit k plotu | ZOBRAZIT 
  • Druhy plotů (jasně a stručně) | ZOBRAZIT 
  • Využití gabionů pro zpevnění svahů | ZOBRAZIT 
  • Tahokov – moderní oplocení kolem rodinného domu | ZOBRAZIT 
  • Kombinace různých materiálů v jednom oplocení | ZOBRAZIT