Dřevoplastové oplocení

Dřevoplastové oplocení – pravděpodobně jste tento pojem už někdy slyšeli. V poslední době je navíc dřevoplastové oplocení skutečným trendem a lidé si takové ploty staví čím dál častěji. A není divu. Má totiž hned několik výhod, na které se v tomto článku společně podíváme.

Co je dřevoplastové oplocení?

Dřevoplast si získal zkratku WPC podle anglického wood-plastic composite. Materiál WPC je vyráběn speciálním procesem, který spojuje dřevo a plast. Spojením těchto látek je vytvořen tvrdý a odolný materiál, který je méně náchylný na poškození. Trendem dnešní doby jsou WPC plotovky, které se používají k oplocení místo dřevěných plotovek (latí), jež byly hojně využívány v minulosti.

WPC plotovky vypadají velmi podobně, jako dřevěné plotovky. V plotovce je zachována struktura dřeva. WPC plotovky jsou k dostání v mnoha barevných provedeních.

Výhody dřevoplastového oplocení

Výhody WPC plotovek oproti dřevěným plotovkám spočívají především v tom, že nehnijí, nekorodují, jsou nenasákavé a barevně stálé (nevyžadují tak žádnou údržbu – není třeba je natírat). Mají také vysokou odolnost vůči povětrnostním podmínkám.

Montáž WPC plotovek není nikterak složitá. Důležité při montáži WPC plotovek je především správné proměření, abyste plotovky namontovali ve stejných rozestupech. Do WPC plotovek jde snadno řezat a vrtat. Plotovky můžete na plot namontovat vodorovně i svisle.

Nevýhody dřevoplastového oplocení

Co se týče nevýhod WPC plotovek, na žádné jsme nepřišli. Snad jen, že mohou vést k závisti - WPC plotovky mají tak skvělé vlastnosti, že vám je snadno začne závidět každý, kdo je ještě nemá.

Dřevoplastové oplocení

Prohlédněte si fotografie z některých našich montáží, ve kterých byly jako součást oplocení využity WPC plotovky a inspirujte se i pro vaše oplocení. Více fotek z našich montáží plotů naleznete ve FOTOGALERII REALIZACÍ.

Nejhezčí oplocení – Ploty Dobrý

Nejkrásnější oplocení – Ploty Dobrý

Nejlepší oplocení – Ploty Dobrý

Nejhezčí oplocení – Ploty Dobrý

Nejkrásnější oplocení – Ploty Dobrý

Nejlepší oplocení – Ploty Dobrý

Mohlo by vás také zajímat: