Jak na stavbu plotu

Postavit si plot svépomocí není vždy úplně hračka, ale s trochou šikovnosti a zručnosti to jistě zvládnete.

Ploty z různých materiálů se staví různě. Při stavbě plotu z čtyřhranného pletiva si nemusíte dávat příliš pozor při hloubení děr pro sloupky. Pokud nemáte součástí oplocení podhrabové desky, tolik nezáleží na tom, zda rozestupy mezi sloupky budete mít 3 m nebo 2,95 m. Naopak při samotné montáži si pak musíte dát pozor, aby bylo pletivo všude dostatečně vypnuté, aby někde nechyběly vzpěry apod. Celý podrobný návod, jak na montáž plotu z čtyřhranného pletiva, včetně betonování sloupků, usazení vzpěr a jednotlivých kroků přichycení pletiva, najdete ZDE.

Montáž svařovaného pletiva začíná stejně, jako montáž čtyřhranného pletiva, tedy upevněním sloupků a vzpěr. Zbytek montáže už je o něco jednodušší, protože nemusíte řešit napínací dráty. Svařované pletivo se napíná tzv. krepováním pomocí krepovacích kleští.  Podrobný návod, jak na montáž svařovaného pletiva naleznete ZDE.

Při montáži plotových panelů si musíte dát pozor na přesné rozestupy mezi jednotlivými sloupky. Samotná montáž plotových panelů už je poté ale jednodušší. Navíc vám odpadá nutnost montáže vzpěr. Klikněte ZDE a projděte si podrobný návod, jak na montáž 2D a 3D plotových panelů.

Při montáži betonového plotu je opět velmi důležité dbát na přesné rozestupy mezi sloupky. Po zatvrdnutí sloupků už se mezi ně jen nasouvají jednotlivé desky. Myslete ale na to, že se jedná o betonové desky, které jsou velmi těžké a určitě je neunesete v jednom člověku. Projděte si návod na montáž betonového plotu ZDE.

V případě montáže plotových panelů, betonového plotu, nebo plotu, jehož součástí jsou podhrabové desky, je nutné dbát na přesnou rozteč mezi sloupky. Doporučujeme si opatřit latě o délce vzdálenosti středů děr a o délce velikosti desky nebo panelu. Podle latí se vám rozměry budou lépe převádět do terénu a montáž tak bude snazší.

Návody na montáže veškerých druhů oplocení, které je možné zakoupit na našem e-shopu, naleznete ZDE. Nezapomněli jsme ani na návod na montáž branky nebo třeba stínící tkaniny. Ve všech návodech zároveň najdete také vypsaný seznam pomůcek, které pro stavbu budete potřebovat.

Montáž plotu – Ploty Dobrý

Montáž plotu – Ploty Dobrý

Montáž plotu – Ploty Dobrý

Pokud se chcete naučit, jak na stavbu plotu osobně a přímo od profesionálů, pak byste určitě měli dorazit na naši akci Ukázky stavby plotů. Akce probíhá dvakrát ročně na všech našich pobočkách, které aktuálně najdete rozmístěné v podstatě po celé ČR. Na akci Ukázky stavby plotů se dozvíte teoretické základy, které jsou nutné znát před stavbou plotu. Na teoretickou část navazuje praktická, ve které si přímo na místě i samotnou stavbu plotu ukážeme. Po celou dobu akce vám budou k dispozici naši montážníci a obchodní zástupci, kterých se budete moci na cokoliv zeptat. V průběhu akce na vás čeká výborný guláš a drobné občerstvení s kávou nebo čajem. A víte co? Celá akce je ZCELA ZDARMA.

Nejste si stavbou plotu svépomocí jisti? Nemáte na to potřebné vybavení nebo čas? Neváhejte nás kontaktovat a nechte si zdarma a nezávazně zpracovat cenovou nabídku materiálu i montáže.

Mohlo by vás také zajímat: