Jak oplotit pozemek

Před zahájením stavby plotu byste určitě měli mít zajištěná veškerá povolení, která pro stavbu plotu potřebujete. Přečtěte si v TOMTO ČLÁNKU, v jakých případech stavební povolení potřebujete a v jakých případech se obejdete bez něj.

Stavba plotu svépomocí nebo firmou

Stavbu plotu si buď můžete zařídit svépomocí nebo si k tomu najmout firmu. Obojí má svá pro a proti. Pokud si plot budete stavět sami, ušetříte díky tomu nějaké peníze, které byste museli platit za odvedenou práci firmě. Stavba plotu, především na větším pozemku, však pro vás může být fyzicky i časově náročná. U nás ve firmě Ploty Dobrý jsme vybaveni technikou, která nám je při montážích plotů nápomocná. Naši montážníci mají několikaleté zkušenosti se stavbami plotů a můžete se na ně tak spolehnout, že vám plot postaví správně, kvalitně a rychle.

Pokud se rozhodnete pro stavbu plotu svépomocí, doporučujeme projít si naše online návody, ve kterých najdete popsané postupy, jak na stavbu jednotlivých druhů plotů.

Jaký plot zvolit?

Na výběr máte z několika různých druhů oplocení. Pokud chcete mít na pozemku soukromí, zvolte neprůhledný plot v podobě betonového či gabionového plotu. Případně doplňte průhledný plot zastíněním. Pokud máte na pozemku psa, doporučujeme vybrat si jiné oplocení než čtyřhranné pletivo. Čtyřhranné pletivo totiž psi dokáží rozplést. Pozemky se psem je také vhodné doplnit podhrabovými deskami. Pro stavbu plotu ve svahu je nejsnazší využít pletivo, protože se nejsnáze přizpůsobí terénu. Poradíte si však i s dalšími druhy oplocení, jen bude potřeba před stavbou vše důkladněji propočítat. Pro větší přehled všech druhů oplocení, včetně informací, kam je jaké oplocení vhodné, si pročtěte TENTO ČLÁNEK. Pokud si nejste jisti, jaký druh oplocení je pro vás nejvhodnější, ozvěte se nám prostřednictvím formuláře ZDE a my vám rádi zdarma a nezávazně poradíme.

Jak na stavbu plotu

Stavba plotu nemusí být tak složitá, jak se na první pohled může stát. Pozor, nemusí to být ani tak jednoduché, jak se naopak může zdát jiným. Musíte dbát na dostatečné zabetonování sloupků, aby se vám za čas nevyvrátily. Důležité je, aby byly zabetonované v dostatečné hloubce. U plotů s podhrabovými deskami, s panely nebo s betonovými deskami musíte sloupky od sebe rozmístit s přesnou vzdáleností (roztečí). U jednotlivých druhů oplocení se montáž liší. Podrobné návody na stavbu plotů z různých materiálů si prostudujte ZDE.

Pokud se chcete před stavbou plotu poradit s odborníky a vidět na živo, jak vlastně stavba plotu probíhá a také zjistit, na co je dobré si při stavbě dát pozor, určitě byste měli navštívit naši akci Ukázky stavby plotů. Akce je zcela zdarma, a kromě názorné ukázky, jak na stavbu plotu, si budete moci jednotlivé kroky pod dohledem odborníků sami vyzkoušet. Akci pořádáme dvakrát ročně na všech našich pobočkách. Přesné termíny a bližší informace naleznete ZDE.

Oplocení – Ploty Dobrý

Oplocení – Ploty Dobrý

Oplocení – Ploty Dobrý

Mohlo by vás také zajímat: