Jak zakrýt pletivový plot

Ať už máte (nebo plánujete stavět) plot z čtyřhranného nebo ze svařovaného pletiva, následující tipy na zastínění plotu vám mohou přijít vhod.

Následující formy zastínění na pletivové ploty vám na pozemku pomohou zajistit dostatečné soukromí od zraků kolemjdoucích a sousedů. Budete si moci na své zahradě užít pravý nefalšovaný odpočinek se vším všudy.

Stínící tkanina

Stínící tkaniny jsou nejčastější variantou zastínění na pletivových plotech. Je tomu tak z důvodu nízké pořizovací ceny a snadné instalace na plot. Na výběr máte standardně ze tří stupňů zastínění – 60%, 90% a 100%. Nejčastěji se využívají zelené stínící tkaniny. V základní barevné nabídce ale najdete také šedé, hnědé a pískové stínící tkaniny.

Bambus, rákos

Přírodněji laděné zastínění na plot můžete sehnat ze šípaného bambusu nebo z rákosové rohože. I tyto druhy zastínění se velmi snadno montují ke stávajícímu oplocení. Využít k tomu můžete vázací plastové pásky nebo vázací drát. Bambus či rákos také často najdete na balkónech a terasách, občas dokonce i v interiéru.

Umělý „živý“ plot

Umělý „živý“ plot je pro ty z vás, kteří mají rádi vzhled živého plotu, ale nechtějí čekat, než jim vyroste a následně se o něj pravidelně starat. Umělý „živý“ plot jednou namontujete a tím vaše práce a starost končí. Stejně jako další zmíněné formy zastínění, i umělý „živý“ plot snadno na pletivo namontujete pomocí plastových vázacích pásek nebo vázacího drátu.

Živý plot

Nejnáročnější na údržbu i čas je zastínění pletiva pomocí živého plotu. Rostlin, které se často sází okolo plotů, je opravdu velké množství. Zvolte si proto takovou, která si poradí s vaší půdou i s množstvím vody, které máte k dispozici k zalévání. Některé živé ploty jsou poměrně nenáročné a daří se jim i ve složitějších podmínkách a vystačí si s malým množstvím zálivky. Přečtěte si o nejčastějších rostlinách využívaných okolo oplocení v TOMTO ČLÁNKU.

Oplocení se zastíněním – Ploty Dobrý

Oplocení se zastíněním – Ploty Dobrý

Čtyřhranné pletivo a stínící tkanina – Ploty Dobrý

Mohlo by vás také zajímat: