Kdo staví plot mezi sousedy

Pokud máte pozemek těsně vedle pozemku souseda, určitě jste už někdy řešili, nebo v budoucnu budete řešit, čí je vlastně plot mezi vámi a kdo by měl postavit nový, až bude potřeba.

V ideálním případě, pokud bude plot sloužit vám oběma, byste se měli o náklady na stavbu plotu podělit. Víme ale, že situace není vždy ideální a se všemi sousedy zkrátka není dobrá řeč. Neexistuje zákon na povinnost oplocení pozemku, proto pokud soused odmítne stavět a platit plot mezi vašimi pozemky, bohužel s tím nic moc nezmůžete.

Pokud se sousedy nemáte dobré vztahy, doporučujeme si plot postavit na svém pozemku (nikoliv na rozhradě), aby v budoucnu nedocházelo ke sporům a nárokování si plotu. Nezapomínejte ale na to, že pokud je plot čistě na vašem pozemku, vy ho následně budete muset udržovat a případně opravovat.

Pokud plot není vyšší než 2 m, můžete si na svém pozemku postavit jakýkoliv bez povolení vašeho souseda.

O tom, co je to rozhrada a komu patří, se dočtete v TOMTO ČLÁNKU.

Stavba nového plotu mezi sousedy

Ať už plánujete stavět plot mezi sousedy nebo i na zbytku pozemku, jsme tady pro vás. Na našem e-shopu najdete širokou škálu sortimentu pro stavbu plotu včetně veškerého příslušenství. Pokud jste alespoň trochu zruční, můžete si plot postavit svépomocí. Pokud se na stavbu plotu necítíte nebo na ni nemáte čas, sjednejte si s námi montáž plotu na klíč. Kontaktujte nás pro nezávazné a bezplatné vykalkulování cenové nabídky.

Oplocení – Ploty Dobrý

Oplocení – Ploty Dobrý

Oplocení – Ploty Dobrý

Mohlo by vás také zajímat: