Levné oplocení pozemku

Oplotit pozemek je možné v podstatě za pár korun, ale může se to vyšplhat i na stovky tisíc. Přečtěte si naše tipy, jak levně oplotit pozemek a na čem se dá při stavbě plotu ušetřit.

Materiál

Velkou roli z hlediska financování stavby plotu bude hrát rozhodně materiál. Nejlevnějším materiálem pro stavbu plotu je pletivo. Pokud se budeme bavit o oplocování běžného pozemku například u zahrad nebo okolo rodinných domů, nejlevnější variantou pro vás bude čtyřhranné pletivo. Pokud oplocujete lesní porosty, zemědělské objekty, pole, vinohrady a podobná prostranství, můžete využít lesnické pletivo.

Velikost oplocení

Pochopitelně levněji vyjde oplotit menší pozemek než větší, ale samotnou velikost pozemku při oplocování úplně nezměníte. Co ale změnit můžete, je na různých částech pozemku použít různé druhy oplocení. Co tím myslíme? Například na pozemku u rušné silnice můžete využít betonový plot, aby vám ruch a prach od silnice omezil. Nicméně není nutné využívat betonový plot po celém obvodu pozemku. Z dalších stran, kde pozemek již nesousedí se silnicí, můžete využít levnější variantu oplocení, například výše zmíněné pletivo. Stejně tak můžete ušetřit na výšce samotného plotu. Záleží samozřejmě na vašich potřebách a požadavcích, ale není nutné na každém pozemku stavět 2 m vysoký plot. Někomu například stačí 1,5 m vysoký plot, někomu dokonce ještě nižší.

Využijte náš online kalkulátor pro oplocení z čtyřhranného pletiva na porovnání, jak se změní cena oplocení v závislosti na výšce plotu.

Stavba plotu svépomocí

Při stavbě plotu můžete znatelnou část peněz ušetřit tím, že si nebudete platit montážní firmu, která vám plot namontuje na klíč, ale postavíte si ho svépomocí.

Pokud se rozhodnete pro stavbu plotu svépomocí, doporučujeme si pečlivě pročíst naše návody, které vám mohou při stavbě plotu přijít opravdu vhod.

Dvakrát ročně navíc na všech našich pobočkách pořádáme akci Ukázky stavby plotů, na které vás osobně (a zcela zdarma) učíme, jak si správně postavit plot svépomocí. Věnujeme se tam také častým chybám, které lidé dělají při stavbě plotu svépomocí a radíme, jak se jim vyhnout. Přesné termíny nejbližších akcí a bližší informace najdete ZDE.

Přečtěte si hlavní výhody a nevýhody stavby plotu svépomocí v porovnání se stavbou plotu na klíč od firmy v TOMTO ČLÁNKU.

Montáž plotu na klíč - Ploty Dobrý

Montáž plotu na klíč - Ploty Dobrý

Mohlo by vás také zajímat: