Moderní oplocení

Jaké oplocení je v současné době moderní a bude tedy perfektně ladit s moderně pojatou zahradou a moderní novostavbou? Pojďme se tomu podívat na zoubek.

Velmi moderní jsou v této době tmavé prvky. Když tedy zvolíte pro své oplocení pletivo nebo plotové panely v barvě antracit, určitě nešlápnete vedle. Plotové panely můžete následně vyplnit antracitovými plotovými pásy, které slouží jako skvělé decentní zastínění na plot. Na pletivo pak jako zastínění můžete namontovat šedou stínící tkaninu. Tmavé zbarvení můžete zvolit také při stavbě betonového plotu. Není nutné stavět „nudné“ šedé desky na sebe. Využijte betonové desky v barvě grafit se vzorem štípaného kamene.

Antracitové oplocení – Ploty Dobrý

Antracitové oplocení – Ploty Dobrý

Antracitové oplocení – Ploty Dobrý

V dřívější době byl pomalu každý druhý plot z dřevěných plotovek. Plotovky se vracejí do módy, jen v trochu jiném kabátku. Čím dál tím více se prodávají WPC plotovky. Tyto plotovky nejsou čistě jen dřevěné, ale jsou kombinací více materiálů. Díky této kombinaci materiálů nehnijí, nekorodují, jsou nenasákavé a barevně stálé. WPC plotovky jsou k dostání v mnoha barvách a skvěle imitují strukturu dřeva. WPC plotovky jsou často využívány jako výplň ztraceného bednění. V poslední době se také často staví ploty, kde se kombinují plotovky se vzorovanými betonovými deskami.

WPC plotovky – Ploty Dobrý

WPC plotovky – Ploty Dobrý

WPC plotovky – Ploty Dobrý

Přírodní prvky a přírodní vzhled oplocení vzali v posledních letech za své a dostávají se čím dál tím více do popředí. Jasným příkladem jsou gabionové sítě sypané kamením. Neotřelá kombinace přírodního materiálu v podobě kamenů s drátěnými konstrukcemi gabionů se v poslední době stává doplňkem mnohých plotů. Gabionové sítě a koše bývají také často součástí i zbytku zahrady jako prvky zahradní architektury nebo třeba jako posezení.

Gabionový plot – Ploty Dobrý

Gabionový plot – Ploty Dobrý

Gabionový plot – Ploty Dobrý

Při stavbě plotu ale určitě nemyslete pouze na to, co je moderní a líbí se ostatním lidem. V první řadě se váš plot musí líbit vám a splňovat funkce a kritéria, která jsou pro vás důležitá.

Před stavbou plotu se můžete inspirovat v naší fotogalerii realizací. Ve fotogalerii si můžete vyfiltrovat například pouze barvy, druhy oplocení, nebo konkrétní specifika montáže, která vás zajímají.

Mohlo by vás také zajímat: