Montáž ostnatého drátu

Ostnatý drát se používá na vrchní část oplocení, pokud chcete zvýšit ochranu pozemku. Jak ostnatý drát ale správně a bezpečně namontovat? Pojďme se na to podívat.

Před manipulací s ostnatým drátem si nasaďte ochranné rukavice odolné proti prořezu i propichu.

Ostnaté dráty se montují stejně jako žiletkové pásky.

Jednou z možností, jak můžete ostnatý drát (nebo žiletkové pásky) namontovat, je připevnit na sloupky bavolety a ostnatý drát napnout mezi ně. Bavolet je nástavec na sloupky na který lze upevnit ostnatý drát až ve třech řadách. Bavolety můžete na sloupky nainstalovat skloněné proč od pozemku nebo směrem do pozemku. V případě instalace ostnatého drátu nebo žiletkové pásky se bavolety ke sloupkům přichycují směrem ven z pozemku, aby znemožnily přelezení plotu právě zvenčí. Instalace bavoletů směrem dovnitř do pozemku probíhá v těch případech, kdy mají majitelé na pozemku například kočku. Bavolety (například s napnutým voliérovým pletivem) pak zabraňují kočce přelezu plotu zevnitř ven. Bavolety se vyrábí také oboustranné pro ještě větší bezpečnost.

Ostnatý drát na bavoletech – Ploty Dobrý

Ostnatý drát - bavolety – Ploty Dobrý

Ostnatý drát bavolety – Ploty Dobrý

Ostnatý drát je možné k plotu namontovat také bez použití bavoletů. Stačí nechat sloupky vyšší, než je samotný plot a napnout ostnatý drát přímo ke sloupkům. Ostnatý drát ke sloupkům připevníte pomocí příchytek na napínací drát.

Ostnatý drát můžete vypnout buď ručně nebo pomocí ráčen (napínáků).

Ostnatý drát – Ploty Dobrý

Ostnatý drát – Ploty Dobrý

Ostnatý drát – Ploty Dobrý

Na montáž ostnatého drátu nebo dalších bezpečnostních prvků oplocení se necítíte, ale přesto byste je na svém plotě chtěli? Neváhejte nás kontaktovat a sjednejte si s námi montáž plotu na klíč.

Mohlo by vás také zajímat: