Můžu zasypat betonové podhrabové desky?

Podhrabové desky se používají především u pletivových plotů a u plotů z plotových panelů. Občas dostáváme dotazy, zda je možné podhrabové desky zahrabat do země. Odpověď je vlastně ano i ne. Jak to myslíme?

Podhrabové desky je možné částečně zasypat zemí. K tomu dochází například při stavbě plotu ve svahu. Ale pozor! Je zde důležité pravidlo, které je nutné dodržet. Musíte desku zasypat vždy z obou stran stejně. Není možné, aby byla deska z jedné strany zasypána zemí a z druhé strany ne. Dlouhodobě by nevydržela takový tlak a s největší pravděpodobností by vám dříve nebo později praskla.

Takže zasypat podhrabovou desku je možné, ale musíte ji zasypat oboustranně rovnoměrně.

Čím nahradit podhrabovou desku?

Betonové podhrabové desky je možné nahradit betonovými deskami určenými pro stavbu betonového plotu. Použití těchto desek vám umožní dosáhnout líbivějšího vzhledu plotu díky různě barevným a vzorovaným betonovým deskám.

Pod plot si také můžete namontovat přímo podezdívku. Podezdívka se častěji využívá u plotů z plotovek, ale není to pravidlem.

Můžu zasypat betonový plot?

Pro betonové desky  určené pro stavbu betonového plotu, které jsou použity pod oplocením místo podhrabových desek, platí stejné pravidlo, jako pro podhrabové desky – můžou se částečně zasypat, ale vždy z obou stran stejně.

Čím řezat podhrabové desky?

Ne vždy je možné použít přesnou délku podhrabové desky, jak byla zakoupena. Například při oplocení ve svahu musí být některé sloupky blíže k sobě, nebo zkrátka chybně změříte rozteč sloupků a deska se vám mezi ně nevejde. Betonovou desku je možné uříznout úhlovou bruskou a diamantovým kotoučem.

Jak instalovat podhrabové desky?

Jak vlastně podhrabové desky namontovat? A v jaké posloupnosti vzhledem k ostatním částem oplocení? Podhrabové desky se montují až po vytvrdnutí betonu u sloupků. Před stavbou plotu s podhrabovými deskami si přečtěte návod na montáž podhrabových desek.

Montáž podhrabových desek profesionálem

Pokud se na montáž podhrabových desek necítíte, ve firmě Ploty Dobrý vám je společně s celým oplocením rádi namontujeme. Neváhejte nás kontaktovat pro nezávaznou kalkulaci materiálu i montáže.

Oplocení pastviny - lesnické pletivo – Ploty Dobrý

Oplocení pastviny - dálniční pletivo – Ploty Dobrý

Oplocení pastviny - oborové pletivo – Ploty Dobrý

Mohlo by vás také zajímat:

  • Oplocení pozemku ve svahu | ZOBRAZIT 
  • Jaký je rozdíl mezi vzpěrou a rozpěrou? | ZOBRAZIT 
  • Stínící tkaniny – levné zastínění na váš plot | ZOBRAZIT 
  • Je lepší si plot postavit svépomocí nebo si najmout firmu? | ZOBRAZIT 
  • Jak dodělat podhrabové desky ke stávajícímu plotu? | ZOBRAZIT