Nadrozměrně vysoké oplocení

Běžná oplocení kolem rodinných domů a zahrad se staví nejčastěji do výšky 2 m. V některých případech je však potřeba postavit oplocení vyšší. Nejčastěji se vyšší ploty staví okolo tenisových a dalších hřišť. Pojďme se podívat na to, jaké máte možnosti, pokud chcete stavět vysoké oplocení.

Tenisové pletivo

Tenisové pletivo si získalo svůj název díky tenisovým hřištím, u kterých je nejčastěji využíváno. Toto pletivo se standardně nabízí vysoké 3 m, 3,5 m nebo 4 m. Velikost ok 45x45 mm zamezuje uniknutí tenisového míčku ven ze hřiště. Proto je toto pletivo pro oplocení tenisových kurtů tak hojně využíváno.

Plotové panely

Vysoká oplocení můžete postavit také z 2D a 3D plotových panelů, které umístíte na vysoké sloupky pomocí příchytek nad sebe. Ploty z plotových panelů jsou pevnější a odolnější než pletivové ploty.

Sloupky

Při stavbě vysokého oplocení také potřebujete vysoké sloupky. Nezapomínejte, že pokud máte například pletivo vysoké 4 m, nestačí vám 4 m vysoké sloupky. Sloupky musí být ideálně alespoň o 70 cm vyšší. Při montáži takto vysokého oplocení doporučujeme pořídit si sloupky ještě vyšší a pro větší stabilitu plotu je zabetonovat hlouběji. Pokud neseženete sloupky ve velikosti, jakou hledáte, neváhejte nás kontaktovat. V naší kovovýrobě máme zkušenosti s přípravou libovolně dlouhých a širokých sloupků na míru.

Brány a branky

K vašemu vysokému oplocení si můžete postavit klasické nižší branky a brány, nebo si u nás nechat na míru vyrobit bránu či branku v libovolném rozměru.

Při stavbě nadrozměrně vysokých plotů pravděpodobně budete muset využít lešení. Práce ve výšce stavbu plotu znatelně zkomplikuje v porovnání se stavbou klasického nízkého plotu. Pokud se na stavbu vysokého oplocení necítíte, nebo na ni nemáte techniku a prostředky, neváhejte se na nás obrátit. Se stavbou vysokých oplocení okolo hřišť mají už naši montážníci četné zkušenosti.

Mohlo by vás také zajímat: