Nejlepší počasí na stavbu plotu

Jaké je nejlepší počasí pro stavbu plotu?

Obecně pro práci venku platí, že je příjemnější spíše chladno než horko. Při práci se zahřejete raz dva, ale v momentě, kdy teploměr ukazuje 30 stupňů, už se zas tak dobře neochladíte. Největší pravděpodobnost příjemného počasí vhodného na stavbu budete mít na jaře a na podzim. Pokud byste přeci jen stavěli oplocení během parních letních dní, doporučujeme si přivstat a začít se stavbou hned po ránu, kdy ještě není takové horko, nebo naopak spíše k večeru.

Plot je možné stavět i v zimních měsících. Je však nutné, aby alespoň týden v kuse bylo tepleji než - 5 °C. Jakmile teplota klesne pod tuto hranici, nemělo by se betonovat. Myslete také na to, že čím větší je zima, tím složitější budete mít práci s terénem, především tedy při kopání děr na sloupky.

Deště se zas tolik obávat nemusíte. Pochopitelně se nejspíše nikomu nebude chtít v dešti pracovat na stavbě plotu. Máme však namysli spíše déšť, který předpovídá předpověď počasí na dobu, kdy stavbu dokončujete nebo chvíli poté. Malé poprchávání betonování nevadí. Pokud by však měla přijít velká průtrž, která by beton z děr dokázala vyplavit, raději s betonováním posečkejte.

Teoreticky je tedy možné stavět plot téměř celoročně, ale prakticky, vzhledem ke komfortu a pohodlnosti při práci, jsou nejpřívětivější měsíce pro stavbu březen, duben, květen, červen, září, říjen a listopad.

Montáž plotu – Ploty Dobrý

Montáž plotu – Ploty Dobrý

Montáž plotu – Ploty Dobrý

Nezapomínejte na to, že nákup materiálu pro oplocení pravděpodobně neodbydete za pár minut. Proto se pro nákup rozhodněte s dostatečným předstihem před plánovanou stavbou. Je totiž důležité mít pozemek nejprve proměřený, abyste věděli, kolik jakého materiálu budete muset nakoupit.

Pokud plánujete stavět plot z čtyřhranného pletiva, při výběru materiálu vám přijde vhod náš online kalkulátor. Sami si zvolíte, jakou chcete barvu a výšku pletiva, zda ho chcete doplnit podhrabovými deskami, bránou, brankou a navolíte si, jak dlouhé jsou jednotlivé strany. Během okamžiku vám kalkulátor vypočítá, kolik jakého materiálu pro stavbu vašeho oplocení budete potřebovat. Poté už vám chybí jen materiál objednat a čekat na doručení.

Pokud plánujete stavbu plotu z jiného materiálu, nebo máte zkrátka jen komplikovanější netypický pozemek, můžete se obrátit na naše obchodní zástupce. Ti vám bezplatně na míru připraví kalkulaci materiálu, který budete pro stavbu vašeho plotu potřebovat. Poté, co obdržíte nabídku (standardně ji naši obchodní zástupci zpracovávají do dvou pracovních dnů), už můžete opět jen zboží objednat a čekat na vaši zásilku.

Mohlo by vás také zajímat: