Neprůhledný plot

Řešíte na svém pozemku plot, ale rádi byste, aby k vám nebylo vidět? Pak určitě čtěte dál.

Soukromí na svém pozemku si můžete zajistit postavením neprůhledného plotu nebo zneprůhledněním průhledného plotu. K tomu máte hned několik možností. Na vás bude vybrat si tu, která se vám zamlouvá nejvíce ať už finálním vzhledem oplocení nebo také třeba finančně.

Průhledné ploty, ať už z pletiva nebo z plotových panelů, patří mezi levnější druhy oplocení. Tyto ploty je však možné doplnit zastíněním a jednoduše si tím vytvořit neprůhledný plot.

  • Stínící tkanina → Stínící tkaniny se vyrábí v několika barevných provedeních a také s různými stupni zastínění od 60% až do 100%. Je možné je snadno nainstalovat na pletivové ploty i na ploty z plotových panelů
  • Bambus/rákos → Štípaný bambus nebo rákosová rohož se nejčastěji využívají u pletivových plotů. Je možné je ale připevnit také na plotové panely. Často se využívají také na balkonech, terasách či v interiérech.
  • Živý plot → K plotu si můžete vysadit živý plot. Jen je třeba počítat s tím, že bude nějakou chvíli trvat, než vám vyroste a začne plnit funkci zastínění. Navíc bude důležité se o něj celou dobu pravidelně starat (zalévat ho a stříhat). Nebo můžete zvolit umělý „živý“ plot, který na váš stávající plot jednou namontujete a tím končí veškerá vaše starost.
  • Výplň do plotových panelů → Plot z 2D nebo 3D plotových panelů můžete vyplnit páskami a zastíněním, které je do nich určené. Svisle do 3D panelů je možné umístit plastovou výplň. Vodorovně do 2D i 3D panelů je pak možné namontovat stínící pásy nebo ratanové pásy.

Další možností neprůhledného plotu jsou přímo neprůhledné materiály. Nejčastěji využívané jsou aktuálně betonové desky, ze kterých se postupným skládáním na sebe staví betonové ploty. Betonové desky si můžete vybrat z barev šedé, pískovcové nebo grafit se vzorem štípaného a skládaného kamene, nebo hnědé se vzorem dřeva. Lidé si své betonové ploty ve vrchní části často doplňují plotovkami, čímž docílí neobyčejného a jedinečného vzhledu.

Čímž se dostáváme k dalšímu neprůhlednému materiálu – k plotovkám. Dříve se stavěli ploty velmi často z dřevěných plotovek. Aktuálně se využívají spíše WPC plotovky, které na rozdíl od těch dřevěných nekorodují, není nutné je natírat a jsou barevně stálé. Pokud plotovky umístíte dostatečně blízko k sobě, zajistíte si tím, že přes ně nebude na váš pozemek vidět. Plotovky můžete ve spodní části doplnit podhrabovými deskami, betonovými deskami se vzorem, nebo je umístit do ztraceného bednění.

Neprůhledné oplocení si také můžete postavit z gabionových sítí a košů. Jedná se o drátěné konstrukce vyplněné kamenivem. Díky tomu jsou gabionové ploty nejen neprůhledné, ale také velmi pevné a bytelné.

Neprůhledné oplocení – Ploty Dobrý

Neprůhledné oplocení – Ploty Dobrý

Neprůhledné oplocení – Ploty Dobrý

Nejste si jisti, jaký druh oplocení je nejvhodnější pro váš pozemek? Neváhejte kontaktovat naše obchodní zástupce, kteří vám zdarma a nezávazně s výběrem poradí.

Pokud už máte materiál pro stavbu plotu vybraný, nacházíte se pravděpodobně na rozcestí, na kterém si vybíráte, zda se vydáte cestou stavby plotu svépomocí nebo si raději najmete profesionály, kteří vám plot postaví na klíč. V obou případech vám rádi pomůžeme.

Pokud přemýšlíte o stavbě plotu svépomocí, mohou vám být nápomocné naše podrobné návody, ve kterých krok po kroku popisujeme, jak na stavbu plotů z různých stavebních materiálů. Dvakrát ročně také pořádáme akci Ukázky stavby plotů, na které zdarma vyučujeme veřejnost, jak na stavbu plotu. Akce probíhá vždy na všech našich pobočkách po celé ČR. Klikněte ZDE pro nejbližší termíny konání následujících Ukázek stavby plotů.

Pokud byste si plot raději nechali postavit a veškeré starosti ohledně stavby byste chtěli hodit za hlavu, jsme tady pro vás. Náš tým montážníků má za sebou stovky postavených plotů ročně. Rád si vezme na starosti i váš plot. Kontaktujte nás prostřednictvím formuláře ZDE a nechte si zdarma a nezávazně zpracovat cenovou nabídku na montáž plotu.

Mohlo by vás také zajímat: