Oplocení bazénu

Léto je v plném proudu a ochlazení se v bazénu je častokrát v parných dnech nejlepší možnou aktivitou. Mít bazén na zahradě ale není jen tak. Pokud máte děti nebo domácí mazlíčky, je třeba dbát zvýšené opatrnosti v okolí bazénu. Je to mžik a malé dítě nebo třeba pejsek do bazénu v zemi zahučí jako nic.

Bezpečnost je v tomto případě přednější, a i když nemusí plot okolo bazénu vypadat zrovna dvakrát nejlépe, dokáže spolehlivě zajistit, aby nedošlo k neštěstí v nestřeženou dobu. Díky zastínění (více v odstavci Soukromí u bazénu) navíc z plotu můžete vytvořit i líbivou záležitost.

Oplocení kolem bazénu

Bazén můžete oplotit pouze dočasně, nebo na stálo. K dočasnému oplocení využijte mobilní oplocení. Jedná se o samostatné dílce, které k sobě jednoduše skládáte. Mobilní oplocení má tu výhodu, že není nutné jej zabetonovávat a montáž i demontáž máte hotovou během pár minut. Můžete ho tedy vždy na léto kolem bazénu instalovat a po sezóně zase uklidit.

Pokud přemýšlíte spíše nad stálou variantou oplocení, doporučujeme využít pletivové ploty nebo plotové panely. Obě varianty oplocení jsou decentní a nebudou kolem bazénu vypadat „jako pěst na oko“. Nižší plot pak vypadá ještě více decentně. Nedoporučujeme však montovat plot nižší než 1 m. Takový plot by děti i psy dokázali hravě překonat. Pokud budete plot montovat na trávě u bazénu, sloupky můžete jednoduše zabetonovat. Pokud máte okolo bazénu například zámkovou dlažbu, k přidělání sloupků využijte patky na sloupky.

Nezapomeňte k oplocení přimontovat také branku pro pohodlný vstup. Pokud chcete mít k bazénu přístup z více stran, můžete využít více branek. Branku je vhodné doplnit zamykacím mechanismem, aby si ji dítě bez dozoru nedokázalo samo otevřít.

Oplocení části zahrady

Jako o něco estetičtější varianta se nabízí oplotit celou část zahrady, ve které se nachází bazén. To však není možné na každé zahradě. K tomuto oplocení části zahrady můžete využít ideálně opět pletivové ploty nebo plotové panely. Na tuto část zahrady si zároveň můžete umístit například nějaké rostliny, které nechcete, aby vám pes pošlapal. Zabijete tak jak se říká dvě mouchy jednou ranou.

Nezapomeňte k oplocení přimontovat také branku pro pohodlný vstup. Pokud chcete mít k bazénu přístup z více stran, můžete využít více branek. Branku je vhodné doplnit zamykacím mechanismem, aby si ji dítě bez dozoru nedokázalo samo otevřít.

Soukromí u bazénu

Když už budete mít vyřešený plot okolo bazénu, můžete si rovnou zajistit také soukromí v okolí bazénu. Na plot (ať už na mobilní oplocení nebo na pletivové ploty či plotové panely) můžete jednoduše nainstalovat zastínění. Nejpoužívanějším zastíněním na plot jsou stínící tkaniny. Stínící tkaninu si můžete zvolit v různých barvách a různých stupních zastínění od 60% až po 100%.

Pokud si chcete kolem bazénu vytvořit spíše přírodnější a líbivější vzhled oplocení, můžete využít štípaný bambus nebo rákosovou rohož.

Zvážit můžete také živý plot, který můžete pěstovat podél plotu. Ten jde však využít pouze u stálých oplocení a ideálně v případě, že se plot nachází dál od bazénu.

Oplocení bazénu - Ploty Dobrý

Oplocení bazénu - Ploty Dobrý

Mohlo by vás také zajímat: