Oplocení pro drůbež

Jaké máte možnosti při výběru oplocení pro slepice a další drůbež? Pojďme se na to podívat.

Při chovu drůbeže chovatele často trápí problém s kunami, liškami a dalšími lovci. Při výběru oplocení pro vaši drůbež to proto berte na vědomí a zvolte odpovídající materiál. Některá pletiva, která se pro oplocení drůbežího výběhu používají, jsou pevnější, odolnější nebo třeba s drobnějšími oky, skrz které už jen tak něco neproleze.

Voliérové pletivo

Voliérové pletivo je k dostání s malými oky už od 6,3 mm. Voliérové pletivo se nejčastěji využívá k výrobě voliér a klecí pro ptáky a papoušky. Díky svým malým okům a dostatečné pevnosti si nachází své využití také při výrobě klecí a výběhů pro drůbež nebo třeba pro králíky. Je k dostání s pozinkovanou nebo s poplastovanou povrchovou úpravou.

Volierové pletivo pro slepice – Ploty Dobrý

Voliérové pletivo pro slepice – Ploty Dobrý

Voliérové pletivo pro slepice – Ploty Dobrý

Králičí pletivo

Šestihranné chovatelské králičí pletivo, jak už název napovídá, se nejčastěji používá pro výrobu kotců a klecí pro králíky. Hojně se však využívá i pro drůbež. Stejně jako voliérové pletivo, i to králičí můžete zakoupit v pozinkované a v poplastované variantě. Velikost ok u králičího pletiva začíná na 13x13 mm.

Králičí pletivo pro slepice – Ploty Dobrý

Králičí pletivo pro slepice – Ploty Dobrý

Králičí pletivo pro slepice – Ploty Dobrý

Svařované pletivo

Další možností je využití svařovaného pletiva. U svařovaného pletiva však velikost oka začíná až na velikosti 50x50 mm, proto není nejvhodnější, pokud vás trápí nezvaní návštěvníci jako například kuny.

Svařované pletivo pro slepice – Ploty Dobrý

Svařované pletivo pro slepice – Ploty Dobrý

Svařované pletivo pro slepice – Ploty Dobrý

Pokud sháníte oplocení pro venkovní výběh pro vaši drůbež, ve kterém zvířata pobývají pouze přes den, můžete zvolit klasické čtyřhranné pletivo nebo svařované pletivo i s většími oky. Pletivo udrží drůbež uvnitř pozemku a během dne nebývají časté útoky lovců (lišek, kun,…). Oplocení navíc můžete doplnit o podhrabové desky, díky kterým budete mít větší jistotu, že se slepice nepodhrabou.

Pokud si nejste jisti, které pletivo zvolit, nebo jak ho následně namontovat, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám poradíme.

Mohlo by vás také zajímat:

  • Využití voliérového pletiva – výroba klece pro činčily i jiné hlodavce | ZOBRAZIT 
  • Jak na stavbu plotu | ZOBRAZIT 
  • Plot pro psy | ZOBRAZIT 
  • Jak vybrat pletivo | ZOBRAZIT 
  • Oplocení venkovního výběhu zvířat | ZOBRAZIT