Pletivo s napínacím drátem a bez – rozdíl, výhody, nevýhody

Rozdíl mezi pletivem s napínacím drátem (zkráceně ND) a bez je zřejmý – pletivo s napínacím drátem ho v sobě má již zapletený z výroby, pletivo bez napínacího drátu v sobě napínací drát nemá a je nutné ho dokoupit zvlášť.

Obě varianty mají své výhody i nevýhody.

Protože pletivo se zapleteným napínacím drátem se montuje v kuse najednou, není možné ho tak pevně vypnout, jako pletivo bez napínacího drátu. Pletivo bez napínacího drátu se vypíná právě díky napínacímu drátu zakoupenému zvlášť. Drát se na sloupky vypne jako první a teprve na něj se přichycuje samotné pletivo.

→ S ND - BEZ ND 0:1

Při rozmotávání role čtyřhranného pletiva je velký rozdíl mezi pletivem s ND a bez ND. Roli pletiva s ND lze mnohem snáze rozmotat. Při rozmotávání role pletiva bez ND musíte být velmi opatrní a postupovat pomalu. Pokud budete pletivo rozmotávat zbrkle, může dojít k zamotání pletiva, čímž si zavaříte i na několik hodin. Pletivo s ND je možné rozmotávat ve svislé poloze „za pochodu“. Pletivo bez ND se doporučuje rozmotat na zemi a poté až postavit a začít připevňovat k napínacímu drátu.

→ S ND – BEZ ND 1:1

Pokud vám role pletiva dojde, pletivo bez ND jde velmi snadno napojit. Ve výsledku nebude vůbec poznat, že bylo napojené. Pletivo s ND musíte upevnit na sloupku a pokračovat upevněním další role opět na sloupku.

→ S ND – BEZ ND 1:2

Co se týče ceny, tak levnější je zakoupit roli pletiva bez ND než s ND. Cenový rozdíl ale není příliš velký a po zakoupení napínacího drátu zvlášť k pletivu bez ND byste si cenového rozdílu téměř nevšimli.

→ S ND – BEZ ND 1:3

V pomyslném souboji zvítězilo pletivo bez napínacího drátu. Není tedy divu, že je znatelně více prodávané. Nejzásadnější výhodou je lepší vypnutí pletiva. U pletiva bez ND se vám tedy nestane, že na některých částech plotu bude „volně“ a bude pohyblivé.

 

Stavíte si plot svépomocí?

Dorazte na naši akci Ukázky stavby plotů. Akci pořádáme dvakrát ročně na všech našich pobočkách. Bližší informace o akci a nejbližších termínech najdete ZDE. Ukázky stavby plotů pořádáme zcela zdarma, a navíc si pro vás vždy přichystáme i občerstvení.

Nápomocné vám také mohou být naše návody na stavbu plotů doplněné o názorné fotky a videa, které najdete ZDE.

Raději byste si plot nechali postavit?

Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím TOHOTO FORMULÁŘE. Zdarma a nezávazně vám zpracujeme cenovou nabídku montáže plotu na klíč a vymyslíme společně to nejlepší řešení oplocení vašeho pozemku.

Mohlo by vás také zajímat: