Plot, přes který není vidět

Hledáte plot, který vám na pozemku zajistí soukromí a zbaví vás nepříjemných pohledů zvenčí, a to ať už od sousedů nebo kolemjdoucích? V tomto článku se dozvíte, jaké existují ploty, přes které není vidět.

Pletivo + zastínění

Pokud plánujete stavět plot z pletiva nebo už ho postavený máte, můžete ho doplnit různými formami zastínění a vytvořit si díky tomu jednoduše z průhledného plotu neprůhledný. Nejčastěji se k tomu využívají stínící tkaniny. Stínící tkaniny jsou k dostání v několika barvách i procentech zastínění. Výběr je tedy opravdu velký. Montáž stínící tkaniny k pletivu je velice jednoduchá. Častými formami zastínění jsou také štípaný bambus a rákosová rohož. Tyto dva druhy zastínění se využívají především, pokud majitelé pozemku chtějí dosáhnout spíše přírodnějšího vzhledu.

Pletivo a stínící tkanina – Ploty Dobrý

Pletivo a stínící tkanina – Ploty Dobrý

Pletivo a stínící tkanina – Ploty Dobrý

Plotové panely + zastínění

Také plotové panely, přes které je vidět, je možné doplnit různými formami zastínění. Stejně jako u pletivových plotů můžete využít stínící tkaniny. O něco vhodnější zastínění jsou ale stínící pásy, ratanové pásy nebo plastové výplně do plotových panelů. Tyto druhy zastínění jsou totiž k plotovým panelům přímo určené. Stínící a ratanové pásy jsou určeny k vodorovné instalaci do panelů. Proto jsou vhodné spíše do 2D plotových panelů, protože je dokáží zastínit kompletně. U 3D panelů v místech prolisů vznikají nevyplněné části, a tedy části, skrz které je vidět. Pro 3D plotové panely se používají spíše plastové výplně do plotových panelů, které jsou instalovány svisle a dokáží díky tomu zakrýt celý plot.

Betonový plot

Velmi populární, především v posledních letech, jsou betonové ploty. Přes betonové ploty nejen, že není vidět, ale skvěle také tlumí hluk například z rušných silnic a zabraňují prášení a větru. Nabízí se v několika barvách a vzorech, takže si je můžete sjednotit se zbylým vzhledem pozemku. Beton je trendy nejen jako oplocení, ale také jako materiál pro další prvky na zahradě. Přečtěte si o tom více v TOMTO ČLÁNKU – Beton na zahradě jako architektonický prvek.

Betonový plot – Ploty Dobrý

Betonový plot – Ploty Dobrý

Betonový plot – Ploty Dobrý

Gabionový plot

Gabionové ploty mají stejné výhody, jako betonové ploty. Navíc díky tomu, že se jedná o sítě vysypané kamením, působí o něco přírodnějším dojmem. Gabionové ploty se dají také skvěle kombinovat s dalšími druhy oplocení, jako například s plotovkami.

Plotovky

Plotovky (například v kombinaci se ztraceným bedněním) dokáží vytvořit neprůhledný plot v případě, že je namontujete blízko k sobě. S poskládáním plotovek si můžete libovolně hrát a poskládat je vodorovně i svisle a vytvořit si tak plot přesně podle představ. Barevná škála je u plotovek velmi rozmanitá a vybere si tak každý.

WPC plotovky – Ploty Dobrý

WPC plotovky – Ploty Dobrý

WPC plotovky – Ploty Dobrý

Tahokov

V posledních letech se velmi populárním stává také tahokov. Výplň tahokov nejčastěji zdobí branky a brány u betonových plotů. Vyrábí se ale také tahokovová pole, která mohou dát dohromady plnohodnotný plot, případně být využity jako výplň do ztraceného bednění.

Vyberte si to nejlepší oplocení přímo pro vás na našem e-shopu. Pokud chcete s nákupem poradit nebo se domluvit na montáži plotu na klíč, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám zdarma a nezávazně poradíme a vypracujeme pro vás cenovou nabídku na materiál, případně i na montáž plotu.

Mohlo by vás také zajímat: