Plot pro psy

S pejsky je to na jednu stranu zábava a radost, ale na tu druhou je to také starost. O pejsky je důležité se starat nejen co se týče zajištění jídla a pití, veterinární péče, ale také bezpečnosti. Bezpečnost pejskovi zajistíte tím, že si kolem pozemku postavíte kvalitní oplocení, skrz které neuteče. Díky tomu předejdete například riziku sražení autem nebo třeba potyčky s jiným pejskem.

I když vás má pejsek sebevíc rád, někteří psi jsou zkrátka zvědaví a rádi objevují vše co mohou. Proto se může stát, že pejsek uteče i přes to, že je dobře vychovaný. Je tedy vhodné zajistit si bezpečné oplocení a těmto situacím tak předejít.

Určité druhy oplocení jsou pro pejsky vhodnější než jiné. Oplocení se dále doporučuje doplnit dalšími příslušenstvími, která ještě umocní zabezpečení pozemku proti útěku psa, jako například podhrabové desky.

Pokud plánujete stavět plot z pletiva (pletivo je nejlevnější materiál pro oplocení a je tedy i nejoblíbenější), doporučujeme zvolit svařované pletivo namísto čtyřhranného. Čtyřhranné pletivo totiž psi dokáží rozplést. Svařované pletivo, jak název napovídá, má k sobě jednotlivé dráty svařené, proto není možné jej rozplést. Plot z pletiva pro ještě větší zabezpečení doplňte podhrabovými deskami. Tyto desky vám celý plot zpevní a zároveň znepříjemní psovi případné podhrabání se pod plotem.

Oplocení pozemku pro psy – Ploty Dobrý

Oplocení pozemku pro psy – Ploty Dobrý

Oplocení pozemku pro psy – Ploty Dobrý

Pevnější a stabilnější, než pletivo jsou pak plotové panely. I plotové panely můžete doplnit podhrabovými deskami pro ještě větší zpevnění. Na výběr máte mezi 2D a 3D plotovými panely. 3D panely se vyznačují svými prolisy (prohyby). 2D panely tyto prolisy nemají, ale naopak mají zdvojené vodorovné dráty, což z nich dělá ještě pevnější oplocení.

Další skvělou variantou oplocení na pozemky se psy jsou betonové a gabionové ploty. Betonové i gabionové ploty se vyznačují stejnými charakteristickými rysy. A tedy, že přes ně není vidět, jsou pevné a odolné. To, že jsou ploty neprůhledné, z nich dělá skvělý plot pro ty psy, kteří rádi utíkají třeba za kočkami nebo za cyklisty. Přes tento plot tedy jejich lákadla vůbec neuvidí a nebudou mít pak potřebu za nimi utíkat.

Další variantou oplocení pozemku se psem mohou být plotovky v kombinaci s betonovým nebo zděným základem. Doporučujeme pro stavbu plotu využít WPC plotovky namísto dřevěných plotovek. WPC plotovky jsou totiž částečně ze dřeva a částečně z kvalitního a zdravotně nezávadného polymeru HDPE. Díky této kombinaci materiálů jsou WPC plotovky (na rozdíl od dřevěných) nenasákavé, nevyžadují žádnou údržbu, nekorodují a nehnijí.

Oplocení pozemku pro psy – Ploty Dobrý

Oplocení pozemku pro psy – Ploty Dobrý

Oplocení pozemku pro psy – Ploty Dobrý

Neprůhledné ploty můžete doplnit zastíněním nebo k plotu vysadit živý plot. Docílíte tím toho, že přes plot nebude vidět a stejně jako u betonových a gabionových plotů, pejskové neuvidí skrz, a tedy nebude je nic zvenčí svádět k útěku.

Při stavbě plotu myslete na to, ať je dostatečně vysoký, aby ho pes nedokázal přeskočit.

Mohlo by vás také zajímat:

  • Oplocení psích kotců snadno a efektivně | ZOBRAZIT 
  • Plot, přes který není vidět | ZOBRAZIT 
  • Oplocení venkovního výběhu zvířat | ZOBRAZIT 
  • Oplocení pozemku ve svahu | ZOBRAZIT 
  • Časté chyby při stavbě plotu svépomocí | ZOBRAZIT