Přenosný plot

Sháníte plot, který můžete používat vícekrát na různých místech? Postavit ho pouze dočasně a následně ho přenést a použít ho zase jinde? Pojďme se podívat na to, jaké máte možnosti.

Mobilní oplocení

Mobilní oplocení je nejsnáze přenositelné. Je ukotveno pouze pomocí betonových podstavců, ze kterých je možné panely snadno vysunout a přemístit. Jednotlivé díly mobilního oplocení bez problémů unesou dva lidé. Největší rozměr mobilního panelu váží 12 kg, takže by se s tím měl člověk zvládnout popasovat dokonce i v jednom.

Primárně se ale mobilní oplocení nevyužívá jako běžné oplocení zahrad nebo domů. Využívá se spíše jako mobilní zábrana na akcích nebo na staveništích. Pro tyto účely se používá standardně opakovaně a není nutné pokaždé kupovat nové mobilní oplocení.

Mobilní oplocení samozřejmě můžete použít i v dalších situacích. Musíte ale počítat s tím, že budou-li lidé chtít, bez potíží se skrze mobilní panely dostanou dovnitř prostoru. Za mobilní panely tedy neumisťujte nic, co chcete schovat před vandaly a zloději.

Mobilní oplocení - Ploty Dobrý

Mobilní oplocení - Ploty Dobrý

Sloupky na zemních vrutech

Další variantou dočasného a přenosného plotu je využití zemních vrutů místo betonování sloupků. Tím si zajistíte, že půjdou sloupky snadno demontovat. Při použití čtyřhranného pletiva ho taktéž zvládnete poměrně lehce demontovat a zabalit zpět do role, kterou budete moci následně opět použít. Přečtěte si více informací o použití zemních vrutů v TOMTO článku.

Zemní vruty - Ploty Dobrý

Zemní vruty - Ploty Dobrý

Dřevěné kůly a lesnické pletivo

Jako dočasný a poměrně snadno přenositelný plot se také využívá lesnické pletivo přidělané na dřevěných kůlech. Kůly je v tomto případě vhodné pouze zatlouct do země a nebetonovat. Tímto způsobem se řeší například dočasné oplocení okolo stavby. Po demontování je možné pletivo využít například pro oplocení lesnických, zemědělských i dalších prostorů. Pro dlouhotrvající oplocení je poté vhodné kůly již zabetonovat.

Lesnické pletivo - Ploty Dobrý

Lesnické pletivo - Ploty Dobrý

Mohlo by vás také zajímat: