Rozmotání role pletiva bez napínacího drátu

Jeden z rozdílů, jak zaručeně poznáte na první pohled čtyřhranné pletivo bez napínacího drátu od čtyřhranného pletiva s napínacím drátem je právě role, do které je pletivo smotáno.

Čtyřhranné pletivo s napínacím drátem zakoupíte v úhledně smotaných rolích, které jdou jednoduše rozmotat. Můžete je rozmotávat kolmo k zemi, při tom, když je držíte v rukou přímo na místě, kde následně bude stát plot. A tedy rovnou z role pletivo navíjet ke sloupkům.

Rozmotat roli pletiva bez napínacího drátu už je ale o něco větší oříšek. Doporučujeme si nejprve roli rozplést na zemi, a teprve poté pletivo postupně zvedat ke sloupkům. Pletivo je v tomto případě (díky absenci napínacích drátů) zamotáno velmi natěsno a v případě, že byste ho rozplétali stejným způsobem, jako pletivo s napínacím drátem, velmi snadno se vám zamotá a přiděláte si klidně až několikahodinovou práci navíc, kdy pletivo budete muset následně rozmotávat. Ke správnému rozvinutí role pletiva jsou uvnitř role zapletené provázky. Rozmotávání by mělo jít bez použití hrubé síly.

Přehrajte si toto několikavteřinové  >>video<<, ve kterém názorně uvidíte, jak rozmotání role bez ND vypadá.

Podle snadného a složitého rozmotání role pletiva by se mohlo zdát, že je pletivo s napínacím drátem lepší variantou. Nenechte se však zmást. Výhody pletiva s ND u snadného rozmotání role začínají, ale v podstatě i končí. Přečtěte si více o výhodách a nevýhodách pletiva s napínacím drátem a bez v TOMTO ČLÁNKU.

Montáž pletivového plotu

Projděte si celý návod na montáž plotu z čtyřhranného pletiva od A do Z ZDE.

Chtěli byste se raději vše o správné stavbě plotu naučit osobně a mít možnost se na cokoliv zeptat? Pak jsou přímo pro vás Ukázky stavby plotů. Jedná se o akci, kterou pořádáme dvakrát ročně na všech našich pobočkách. Na této akci je návštěvníkům vždy představena teorie, kterou je důležité před začátkem stavby plotu znát, jako například jak daleko od sebe umísit sloupky nebo k čemu slouží vzpěry a v jakých případech je nutné je ke sloupkům umístit. Po obecné teorii je akce zaměřena na jednotlivé druhy oplocení. Celá teoretická část je zároveň doprovázena praktickými ukázkami a jednotlivé druhy oplocení jsou na místě v reálném čase stavěny. Návštěvníci si stavbu oplocení mohou také vyzkoušet. Po celý den se navíc mohou na cokoliv zeptat zkušených montážníků nebo obchodních zástupců. A to není všechno! Občerstvení a nápoje jsou na akci zajištěny, a navíc je to úplně celé zcela zdarma. Navštivte TUTO STRÁNKU a najděte si nejbližší termín a místo konání akce i vy.

Mohlo by vás také zajímat:

  • Pletivo s napínacím drátem a bez – rozdíl, výhody, nevýhody | ZOBRAZIT 
  • Správná výška plotu | ZOBRAZIT 
  • Levný plot svépomocí | ZOBRAZIT 
  • Oplocení pozemku ve svahu | ZOBRAZIT 
  • Druhy plotů (jasně a stručně) | ZOBRAZIT