Využití voliérového pletiva – výroba klece pro činčily i jiné hlodavce

Věděli jste, že si pomocí voliérového pletiva můžete po domácku vyrobit klec pro činčily, králíky, morčata nebo další hlodavce?

K výrobě klece můžete jako hlavní konstrukci klidně využít věci, které už máte doma, nebo je levně nakoupíte v bazaru. Konstrukci takové klece totiž můžete vyrobit například ze staré skříně, z botníku nebo z knihovny. Ve skříni můžete pohodlně ponechat i poličky a klec činčilám připravit patrovou. Patrová klec s několika poličkami je dokonce pro činčily mnohonásobně lepší než jednopatrová klec. Jednopatrové klece využijte spíše pro chov králíků nebo morčat.

Stěžejním bodem pro stavbu klece ze staré skříně je kvalitní voliérové pletivo, kterým vyplníte alespoň jedny dvířka. Dbejte na to, ať nejsou dráty pletiva potažené bužírkou. Vybírejte proto vždy pozinkované pletivo. Dvířka můžete buďto úplně vyndat a plně je nahradit pouze pletivem nebo si z nich ponechat rám, díky kterému se vám klec bude snáze otevírat. Pletivo ke dřevu připevněte sponkovačkou. Sponkovačku využijte radši více než méně, ať máte jistotu, že je klec perfektně zabezpečená.

Nezapomeňte dvířka doplnit zavíracím/zamykacím mechanismem, aby vám činčily neutekly. Jednotlivé poličky v kleci vám činčily budou pravděpodobně kousat. Dbejte proto na to, ať jsou dřevěné a nenalakované. V průběhu bude nejspíše nutné poličky vyměnit za nové.

Inspirujte se fotografiemi níže, jak může taková klec pro činčily vypadat. Z voliérového pletiva si můžete vyrobit také ohrádku, díky které budete moci bezstarostně činčily pouštět i ven z klece.

Voliérové pletivo - klec pro činčily – Ploty Dobrý

Voliérové pletivo - klec pro činčily – Ploty Dobrý

Voliérové pletivo - klec pro činčily – Ploty Dobrý

Mohlo by vás také zajímat: